Enflasyonla Mücadele Programına Katılım Çağrısı 11.10.2018

Sayın Üyemiz;

Ülkemiz bir defa daha devlet-millet birlikteliğiyle topyekûn bir iktisadi mücadele başlatmıştır. Zira artan enflasyon, hem vatandaşlarımızın alım gücünün düşmesine neden olmakta hem de girdi ve finansman maliyetlerinin artması nedeniyle firmalarımızı olumsuz etkilemektedir.

Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir.

Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından başlatılan Enflasyonla Mücadele Programını makroekonomik istikrar için son derece önemli buluyor ve destekliyoruz.

Bu çerçevede TOBB ve Odalar-Borsalar, her milli konuda olduğu gibi bu konuda da milli bir dayanışma içindedir. Türk özel sektörü, devletimizle birlikte topyekûn bir duruş sergileyecek, elini taşın altına koyacaktır.

Enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu, ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir.

Tüm üyelerimizi, Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı kapsamında başlatılan “İndirim Kampanyası”na katılmaya davet ediyoruz.

Kamu ve özel sektör arasındaki güçlü koordinasyon ve istişareyle içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci geride bırakacağımıza ve yeniden istikralı büyüme sürecine gireceğimize inanıyoruz.

Yayın Tarihi: 12 Ekim 2018 Cuma, 13:53