Damızlık Canlı Hayvan Satışının Geleceği Masaya Yatırıldı 27.04.2017

Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Edirne Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Meclis Başkanı Fedai Canım, Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, Edirne İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Atilla Bayazıt, Edirne Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdür Vekili Nazan Türkarslan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Aytın, Ticaret Borsaları ve Ziraat Odası Başkanları, Birlik Başkanları ve Muhtarlar katıldı.

Damızlık canlı hayvan satışları için hazır olduklarını belirten ETB Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk; “Trakya bölgesi hastalıklardan ari bir bölge ve hayvan kalitesi olarak Türkiye’nin en kaliteli damızlıklarına sahip. Gerek tesislerimiz gerekse satış sistemi canlı hayvan konusunda Türkiye genelinde tek ve örnek durumunda. Damızlık hayvan satışlarını da borsada yapabilme kabiliyetine sahibiz. Finansman başta olmak üzere sistemin detayları daha sonra değerlendirilebilir.” diye konuştu.

Türkiye’de bir ilki başarıp diğer illere örnek olmak istediğini belirten İl Müdürü Sarı, “Bugün burada ilimiz adına hayvancılığı nasıl ileri bir noktaya taşırız diye toplanmış bulunmaktayız. Bilindiği üzere uzun yıllardı ilimizde Ticaret Borsasında canlı hayvan satışı yapılmakta. Haftanın bir günü de damızlık satışı yapılması konusunu değerlendirmek üzere bir araya geldik. Edirne’de gerek sivil toplum kuruluşları ve gerekse üreticilerimizle bu işi en güzel şekilde başaracağımıza inanıyorum. Bu işi başarmak için hepimizin inanması lazım. Ben canı gönülden inanıyorum ve her türlü desteği vermeye hazırım” dedi.

Yayın Tarihi: 28 Nisan 2017 Cuma, 10:38