Lisanslı Depoculuk Sistemi ve Yapılan Faaliyetler Değerlendirildi 10.03.2017

Edirne Ticaret Borsası (ETB) tarafından, TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Alım ve Muhafaza Dairesi Başkanı Hacı Baran, TMO-TOBB Lidaş Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Toplu'nun katılımlarıyla organize edilen toplantıda, lisanslı depoculuk faaliyetleri ile hububat piyaslaları ve yeni hasat sezonu beklentileri değerlendirildi.

ETB'yi temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ve Meclis Başkanı Fedai Canım'ın iştirak ettiği toplantıya. İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin, Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, Pirinç Değirmencileri Derneği Başkanı Birol Kocaman, TMO Edirne Şube Müdürü İbrahim Duman ile ticaret borsalarının temsilcileri ve sektörde faaliyet gösteren işadamları katıldı.

Toplantıda Türkiye genelinde gerek özel sektör gerekse TMO-TOBB Lidaş tarafından gerçekleştirilen lisanslı depoculuk faaliyetleri, ETB tarafından gerçekleştirilecek faaliyetler, sektörün gelişimi ile üretici ve tacirler açısından faydaları ve mevcut depolamada sisteminde yaşanan sıkıntılar ayrıntılı olarak ele alınarak, bölgede lisanslı depo kurulması planlanan yerler ve bunların uygunluğuna ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Ayrıca hububat stok durumu, borsalarda gerçekleşen işlem hacimleri, yeni hasat sezonu ekiliş ve üretim miktar beklentileri, yağış durumu ve kuraklık tehlikesi, çeltik üretiminde yaşanan su sıkıntısı, TMO'nun piyasaları dengelemek amacıyla yaptığı faaliyetler, hububat ve ürünlerine ilişkin ithalat faaliyetleri, üretimin desteklenmesi adına yapılabilecek destekleme uygulamaları, bölgenin üretim desenine girebilecek ürünler ile havza bazlı destekleme kapsamına şekerpancarının ilave edilmesi konuları da görüşüldü.

Yayın Tarihi: 10 Mart 2017 Cuma, 14:15